New Member for 2013


HoHoHo....nie qupe new member family kami...namanye Ommey.  Bakal Vet Cik AA ngan Chegu Zain yang jumpa. Bakal Vet sapa...?. hehehe tak lain tak bukan le si penangkap lalat in our family nie Dik Mat (muhammad danish afiq). Waktu tu waktu pagi. So Ommey mengiau sakan kat belakang rumah. Chegu Zain tengah siang ikan. So Dik Mat yang perihatin nie pun panggil la Ommey. cet cet cet.....

Dah masuk hari kedua Ommey jadi pet kami skeluarga. Kiranya Ommey nie kucing terbiar. Tapi dari rupa Ommey bukan la terbiar sangat. Cik AA ngan Chegu Zain takut jugak kalau Ommey nie orang punya. So kami perintahlah anak2 ronda tanya sapa pnya kucingkah ini. Lepas puas hati je...apa lagi Chegu Zain pi Billion kat Baling nie beli makanan kucing...(huhuhu Chegu Zain tak suka jaga kucing...tapi pelik kenapa dia yang beria2 sangat) beli syampo la mandikan Ommey la buat tempat tidur Ommey la...da terbalik kan...sebenarnya Chegu Zain nie animal lover nie...malu nak ngaku..kui kui..

Nie Ommey yang sedih bila Cik AA nak ke sekolah pagi nie

Ommey lepas mandi...dah kering
Esok Cik AA sefamily akan bawak Ommey ke klinik untuk dapatkan vaksin dan apa2 yang patut Ommey dapat supaya dia sehat dan bersih dari kuman dan kutu...huhu..macam dapat bb baru pulak...

KeNaNgAn HaRi iNi aDaLaH uNtUk HaRi eSoK