New Member 2011



Assalamualaikum.
 Alhamdulillah...kerana diberikan kesihatan tubuh badan dan kehidupan yg bahagia bersama keluarga. Since last cacatan tahun lepas, belum ada cacatan baru untuk tahun ini.

Alhamdulillah...sepi tanpa berita bukan bermakna dah lupa aku ada blog yg tak di update berbulan2 lamanya...hehe. Hanya sepi tanpa berita tapi diam-diam berisi....

Wallah...seperti tajuk untuk cacatan kali nie disertakan pulak gambar si cumil mesti dah tau kan...ehem....

Tanggal 31 Mei 2011 tepat 2.30 pagi lahirlah puteri ke-5 disaksikan oleh ayahnda (akhirnya dia dapat masuk jugak...sambil teqenyeh cam kerang busuk). Walaupun penat melawan sakit sejak pagi lagi tapi bila je tengok muka bb terus tak sakit dan ada satu perasaan tenang yg sukar diungkapkan....dan walaupun tak tido sehari semalam terus tak rasa mengantuk langsung....asyik tengok muka bb yang sempurna bagaikan bidadari syurga tu.

Bidadari kecil dari syurga...
Harum bau rambutnya....harum bau tubuh montelnya...harum bau mulutnya....(mau cium bau mulut ayah yang sedang senyum gumbira nie..wah wah wah...mau pingsan aku )hihihi...sesekali dia mengintai dunia asing yang terang disebalik kelopak matanya..cumil...sungguh cumil bb nie.

Hanya ada dua nama dalam perbincangan kami suami isteri...
Si Somi : Ayah tak kesah kalu laki asal kan ada Muhammad dan Din dah le....apa kata Najjmuddin.Gagah  
              kan bunyi dia...
Si Istri   : Memang la gagah...tapi "Cam restoren nasi kandaq je"....tak mo la....
Si Somi : He he he....
Si Istri   : Kalu laki kita boh nama Sallehuddin Al Ayubi...haaa...amacam...lagi gagah pa.....
Si Somi : Okey gak (mengangguk cam murid tahun 1 kat kelas aku) hihihi....
Si Istri   : Kalau pompuan...nak nama lembut. Tak mo cam kak long...kaso je...Nur Dayana ( cahaya
               kegagahan). Sofia leh tak...? nanti tua leh panggey Tok Piah.
Si Somi :Asal ada makna elok....apa makna sofia...?(seperti anak kecil menanti cekelet).
Si Istri   : tak tau...
Si Somi : Tak tau tak yah boh....

Nama untuk Bidadari kecil dari syurga....

Nur ~ cahaya
Liyana ~ yg lembut
Batrisyia ~ yg pandai

Akhirnya dengan perasaan gembira kami namakan bidadari kami Nur Liyana Batrisyia bt Mohd Zainuri.

Tapi ayah nak panggil dia Intan....maksudnya anak yg paling manja dan disayangi keluarga....

KeNaNgAn HaRi iNi aDaLaH uNtUk HaRi eSoK