How to make.......
Bahan-Bahan
Ikan Siakap (ikut le nak saiz besar ke kecik)
Bahan dipotong
Capsicum
Batang Sup
Halia Muda (biar banyak)
Serai
Tomato
Bawang Besar
Bawang putih dicincang halus
Asam (dalam masakan ini sy gunakan belimbing buluh)
Bahan-bahan lain
Cili padi (diketuk)
Daun Kesin
Air secukupnya
Garam dan Gula secukup rasa
Cara Memasak
Masukkan ikan dalam bekas (yang muat dalam pengukus)
Masukkan bahan-bahan yg telah dipotong dan semua bahan lain.
*Bahan-bahan yg cepat lembik masukkan akhir sekali
Tomato, Capsicum dan Daun Kesin.
Walah....dah siap.
Masakan nie dah masak minggu lepas.....tp macam nak masak lagi untuk berbuka sbb senang nak buat cuba lah......
Bahan-Bahan
Ikan Siakap (ikut le nak saiz besar ke kecik)
Bahan dipotong
Capsicum
Batang Sup
Halia Muda (biar banyak)
Serai
Tomato
Bawang Besar
Bawang putih dicincang halus
Asam (dalam masakan ini sy gunakan belimbing buluh)
Bahan-bahan lain
Cili padi (diketuk)
Daun Kesin
Air secukupnya
Garam dan Gula secukup rasa
Cara Memasak
Masukkan ikan dalam bekas (yang muat dalam pengukus)
Masukkan bahan-bahan yg telah dipotong dan semua bahan lain.
*Bahan-bahan yg cepat lembik masukkan akhir sekali
Tomato, Capsicum dan Daun Kesin.
Walah....dah siap.
Masakan nie dah masak minggu lepas.....tp macam nak masak lagi untuk berbuka sbb senang nak buat cuba lah......
Tiada ulasan:
Catat Ulasan